TRUCK COMPONENTS

Berco Truck Components is leverancier van bedsystemen – en andere interieurdelen –  aan de Europese vrachtwagenindustrie. Voor onze klanten zijn wij al jarenlang een solide partner. We denken mee en nemen de leiding in ontwikkelingen. Daarnaast produceren we volgens de hoogste automotive normen en leveren we wereldwijd. 

Berco’s thuisbasis ligt in Schijndel, nabij Eindhoven. Hier zit zowel onze ontwikkelings- als onze productieafdeling. Deze combinatie zorgt ervoor dat producten en processen continu verbeterd kunnen worden. Onze centrale locatie faciliteert een goede verbinding met onze klanten en leveranciers. BTC’s dochteronderneming Berco Revest Car (BRC) levert vanuit Brazilië onze producten aan de Zuid-Amerikaanse markt.

BTC ontwikkelt haar producten van begin tot het eind. Onze competenties omvatten concept-ontwerp en engineering, maar we hebben ook een uitgebreide testafdeling. Wij garanderen de kwaliteit van onze eigen producten én die van onze leveranciers.

Bekijk ook eens onze producten

Berco - Truck Interior Cab Industrial Design ID Concept Sketch Sketching Drawing Bed ladder Chair Storage Markers Rear Sleep

BERCO IDENTITEIT

Vind uit waar wij voor staan en waarom wij zo succesvol zijn

S

Sociaal

We werken eraan om een sociale impact te hebben in de lokale gemeenschap. We zetten ons in om ieders talent te laten ontplooien. Dit doen we bijvoorbeeld door mensen met een verborgen talent een mooie werkplek te bieden. 

Door elkaar aan te moedigen komt het beste in iedereen naar boven. 

We bieden nuttig, betekenisvol en uitdagend werk op ieder niveau. 

Ook hebben we regelmatig feestmomenten om te vieren dat we een gezamenlijk doel hebben behaald.

 

T

Toekomstgericht

Berco - Automated Factory Foam Processing Cutting Production Machines

Door het ontwikkelen van langdurige relaties binnen onze organisatie en met onze partners, bouwen wij samen aan de toekomst. 

Dit doen we door te investeren in onze mensen. Zo hebben we een talentschool waar medewerkers van Berco opleidingen en cursussen kunnen volgen en waar we in samenwerking met scholen uit de regio ruimte bieden voor stagemogelijkheden en buitenschools leren. 

In Schijndel hebben we een mooie locatie met uitbreidingsmogelijkheden. In 2018 hebben we ons vijfde pand mogen bouwen, waarin er aandacht is voor nieuwe ontwikkelingen om ons zo voor te bereiden op de toekomst.

 

I

Innovatief

Berco - Talent School Education & Development

Middels grote én kleine verbeteringen, dagen we onszelf uit om competitief te blijven en vernieuwingen te presenteren. Elke dag innoveren we op elk vlak in de bedrijfsvoering, van de eerste schets op onze research en design afdeling tot en met het eindproduct in de assemblagehallen. Zo halen we nieuwe technieken in huis om zelfvoorzienend te kunnen zijn.

Naast het ontwerpen en produceren van producten voor onze klanten, werken we aan eigen ontwikkelingen om zo op een innovatieve manier de markt te bedienen. Deze producten presenteren we in onze future room.

P

Professioneel

Berco - DAF Truck Cupholder Transport Protection Quality Assurance

Met een georganiseerde werkwijze nemen wij verantwoordelijkheid om op een constant hoog niveau te presteren. Als vooraanstaande OEM leverancier hanteren we een georganiseerde werkwijze en nemen verantwoordelijkheid. Hierdoor weten we op een constant hoog niveau te presteren. Dit is bevestigt door het ontvangen van de supplier master award van onze grootste klant DAF.

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. We bouwen een netwerk op dat STIP is, óf het potentieel heeft dit met onze ondersteuning te worden. Dit netwerk bevat onze jarenlange klanten, leveranciers, onderwijsinstellingen en onze collega’s.

BRC en bti

Berco Revest Car BRC Brazil Logo

Berco Revest Car, opgericht in 2013, is een dochteronderneming van BTC en haar Braziliaanse partner Revest Car. BRC richt zich op de groeiende Zuid-Amerikaanse markt met als doel lokaal te produceren. Ontwikkelingstrajecten worden ondersteund door Berco.
BRC heeft een eigen productie faciliteit in São Paulo en levert aan klanten zoals Mercedes Benz, Scania en DAF.

Meer info

Berco Truck International Logo

Berco exporteert ook producten naar de Noord-Amerikaanse markt onder andere voor de merken Peterbilt en Kenworth. Speciaal voor deze en alle toekomstige opdrachten voor de Noord-Amerikaanse markt is in 2018 B.T.I. opgericht; Berco Truck International.
De producten en projecten worden vanuit Schijndel, Nederland, ontwikkeld en geproduceerd.

Productie

Berco beschikt over meerdere faciliteiten welke stuk voor stuk zo zijn ingericht dat we een zeer hoog kwaliteitsniveau kunnen leveren. Zo zijn er een reeks van op maat gemaakte ergnonomische werkplaatsen en geautomatiseerde kwaliteitscontroles. Berco beschikt daarnaast over een zeer gevarieerd machine park waarmee wij verschillende productiestappen geautomatiseerd kunnen uitvoeren zoals bijvoorbeeld het versnijden van textiel, het snijden en verlijmen van matrassen, en het boren van profielen.

Als voorbeeld is Berco in 2018 begonnen met het neerzetten van een eigen schuimsnijlijn voor de productie van de matrassen. Inmiddels staat de tweede snijlijn waardoor wij ons optimaal kunnen richten op de wensen van onze klanten en het realiseren van onze milieu doelstellingen.

Zie onderstaand enkele voorbeelden uit onze productie faciliteiten. 

testen en validatie

Berco heeft een eigen testafdeling om de kwaliteit en levensduur van huidige en nieuwe producten te kunnen controleren en garanderen. Op deze manier kunnen wij onze eigen kwaliteit controleren, die van onze leveranciers, en tijdens ontwikkeling werk uit handen nemen van onze klanten.

Zie onderstaand enkele voorbeelden van wat er bij ons mogelijk is.

KLANTEN

Berco - Scania Logo
DAF logo
Daimler logo
Kenworth logo
Peterbilt logo
IVECO logo

onderscheidingen

Berco - Truck Components Paccar SPM Master Quality Award Celebration

DAF SPM Master award

Vanaf 2018

DAF erkent zijn best presterende leveranciers in zijn Supplier Performance Management (SPM) programma, dat in 2018 is gestart. Leveranciers kunnen de SPM-status van Achiever, Leader en Master verdienen door excellent te presteren.

PSO trede 3

Vanaf 2016

Uit onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling is gebleken dat Berco Truck Components B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven.

Paccar 10ppm award

Jaarlijks vanaf 2015

PACCAR erkent jaarlijks leveranciers die voldoen aan de strenge "10 PPM" -kwaliteitsnorm van PACCAR of deze overtreffen. Dit staat gelijk aan 10 defecte onderdelen voor elk miljoen componenten die naar PACCAR verzonden worden.

WSD Innovatie award

Vanaf 2016

Met de award stimuleert WSD innovaties op het gebied van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

kwaliteits certificaten

BTC IATF

IATF16949

BRC IATF

IATF16949

BTC ISO 14001

ISO 14001

BRC ISO14001

ISO 14001

BTC CQC L-Fhs

CQC

BTC CQC M-Fhs

CQC

Winkelmandje